Kunstgras aanleggen: hoe werkt zelf leggen?

Kunstgras aanleggen en benieuwd of je dat zelf kunt? Er komen een aantal stappen bij kijken, maar het is gelukkig niet moeilijk. En wil je het liever laten leggen? Dan kunnen wij dat voor je verzorgen. Ook gedeeltelijk, waardoor je zelf de kosten en de mogelijkheden in de hand hebt.

Zelfs kunstgras leggen is vooral een kwestie van een goede voorbereiding. Door stap voor stap te werk te gaan. Wij leggen je uit hoe je kunstgras kunt aanleggen in de tuin, zodat je daar vervolgens optimaal plezier van hebt.

Materialen en het grondwerk

Kunstgras zelf leggen? Dat begint met het verzamelen van de belangrijke materialen. Zoals een drukverdeeldoek of ondertapijt, het kunstgras, een hobbymes, een lijmtube en -band, kunstgrastape en de kunstgrashaken.

Vervolgens is het belangrijk om je te richten op het grondwerk. Zorg ervoor dat je eventuele oneffenheden verwijdert, net als de grond om 5cm zand in te kunnen brengen. Vervolgens kun je het terrein opvullen met straat- of ophoogzand en dat machinaal verdichten met een trilplaat. Daarna dien je het terrein vlak te maken, tot de bovenkant van het zandbed gelijk is aan de bestrating.

Zelf kunstgras leggen: zo werkt het

Daarna start het aanleggen van kunstgras in de tuin. Hiervoor hebben we een uitgebreide leginstructie opgesteld, die je bij de hand kunt houden.

Op die manier kun je kunstgras in de tuin aanleggen, zodat je eenvoudig kunt besparen op de kosten daarvoor. Je gaat aan de slag met het kunstgras, waarbij je er tevens voor zorgt dat dit niet zal opkrullen of op een andere manier kan vervormen. Om het kunstgras in de tuin aan te leggen, waarmee je ervoor zorgt dat er een strak gazon ontstaat.

We leggen je als specialisten in kunstgras graag uit hoe je dit kunt doen. En twijfel je nog tussen de verschillende soorten? Geen probleem, we helpen je graag het juiste kunstgras te kopen.

Let op: we onderscheiden kunstgras voor in de tuin en voor sport en spel. Voor een mooi en (extra) zacht gras of voor gras dat uitermate slijtvast en sterk is. Afhankelijk van de manier waarop je daar gebruik van zal maken.

Kunstgras kopen en laten leggen

Mooi kunstgras kopen, maar zie je het niet zitten om dit zelf te leggen? Geen probleem, je kunt dat ook laten doen. We kunnen je van dienst zijn op 3 verschillende manieren:

  • Goedkoop kunstgras laten leggen
    Je verzorgt zelf de ondergrond, wij leggen de grasmat
  • Zelf verwijderen, daarna laten leggen
    Je verwijdert zelf de oude grasmat, wij plaatsen de nieuwe
  • Volledig laten aanleggen
    Wij regelen de volledige plaatsing van het kunstgras

Op die manier zijn we je er graag mee van dienst, op de manier die jij wenst. En heb je vragen over het gras, het leggen of wil je gratis stalen bestellen? Neem contact met ons op, we horen graag van je.

Gratis stalen aanvragen?

Ervaar thuis het mooiste grastapijt.
Vandaag besteld, morgen in huis!

STALEN AANVRAGEN?

Gratis offerte aanvragen

OFFERTE AANVRAGEN