Kunstgras leggen

Kunstgras leggen, wat komt daar eigenlijk bij kijken? Het is belangrijk om de ondergrond op de juiste manier te (laten) verzorgen. Vervolgens kan de eventuele oude grasmat verwijderd worden, om het kunstgras te leggen. En dat het liefst volledig aan ons overlaten? Dan verzorgen we de volledige aanleg, zodat jij alleen de koffie hoeft te zetten.

Zelf leggen of laten leggen: De mogelijkheden

Kunstgras leggen is mogelijk op een paar verschillende manieren. Heb je bijvoorbeeld zelf de mogelijkheid om de ondergrond voor te bereiden? Dan liggen de prijzen een stuk lager dan wanneer wij alles voor je verzorgen. En er is zelfs een middenweg beschikbaar. Waarbij je er zelf voor zorgt dat je bijvoorbeeld de oude grasmat verwijdert, zodat wij er daarna mee aan de slag kunnen. We zetten de mogelijkheden voor het kunstgras leggen voor je op een rij:

 • Goedkoop kunstgras leggen | vanaf €7,50 per m2
  De goedkoopste manier om kunstgras te leggen. Waarbij je zelf de ondergrond verzorgt en wij de grasmat leggen. Bestel je voor minimaal 40m2 aan kunstgras uit de categorie "aanbieding"? Dan kom je in aanmerking voor het gratis leggen van de kunstgrasmat. [vraag altijd een offerte aan]
 • Samen kunstgras leggen | vanaf €17,00 per m2
  De gulden middenweg, waarbij we het werk verdelen. We vragen jou de eventuele oude grasmat te verwijderen. Wij leveren het verlichtingszand en zullen dat aantrillen, waarna we het kunstgras voor je kunnen leggen.
 • Kunstgras laten leggen | vanaf €23,50 per m2
  Jouw kunstgras laten leggen door onze professionals, zonder dat jij er omkijken naar hebt. Wij verzorgen de aanleg. Zodat jij alleen de koffie hoeft te zetten, om snel gebruik te maken van je nieuwe kunstgras.

Enthousiast en kunstgras laten leggen? Neem contact met ons op, dan brengen we je graag een vrijblijvende offerte uit.


Samen kunstgras leggen | vanaf €7,50 per m2

De keuze om goedkoop kunstgras te leggen, omdat je zelf zorgt voor de belangrijke voorbereidingen. We vragen van jou twee belangrijke dingen:

 1. Je verwijdert zelf een eventuele oude grasmat en voert die af
 2. Je brengt zelf ophoogzand aan en vlakt het terrein af

Dit betekent dat je zelf aan de slag gaat met de voorbereidingen, waardoor wij daar geen tijd aan hoeven te besteden. Op die manier kun je goedkoop kunstgras leggen, voor slechts €8,50 per vierkante meter. Het is niet nodig om het zandbed machinaal te verdichten, indien je een oude grasmat van circa 3 - 5cm verwijdert. Aanstampen met je voeten of met een brede plank is dan al voldoende.

Tip: maak het zandbed nat, zodat je dat gemakkelijker kunt verdichten.

En benieuwd wat wij voor je doen? Ons team verzorgt de volgende taken tijdens het kunstgras leggen:

 1. Drukverdeeldoek op het zandbed plaatsen
 2. Het type gras van je keuze leggen
 3. Het gras netjes op maat snijden
 4. Eventuele naden met kunstgraslijm verlijmen
 5. Het veld instrooien met instrooizand
 6. Het machinaal borstelen van het kunstgras

Bovendien ruimen we het restafval netjes voor je op, zodat je meteen gebruik kunt maken van het kunstgras. Laten leggen voor de laagste prijzen, door zelf ook de handen uit de mouwen te steken.

We kunnen je op de bovenstaande manier van dienst zijn vanaf 25 m2 oppervlak. We leggen het kunstgras door heel Nederland en in België. En bestel je voor minimaal 40m2 aan kunstgras uit de categorie "aanbieding"? Dan is deze goedkope vorm van leggen zelfs helemaal gratis. We berekenen alleen de materialen zoals het kunstgras, instrooizand, de haken, het drukverdeeldoek en de eventueel benodigde lijm.


Grotendeels laten leggen | vanaf €17,00 per m2

Wil je graag kunstgras laten leggen en kun je zelf de eventuele oude grasmat verwijderen? Als je het niet ziet zitten om de ondergrond voor te bereiden en af te vlakken is dat iets dat we voor je kunnen doen. We vragen jou in dat geval alleen om de oude grasmat van circa 3 - 5cm te verwijderen en die af te voeren.

Wij kunnen er daarna meteen mee aan de slag, om jouw kunstgras te leggen. Onze specialisten doen het volgende voor je:

 1. Leveren en inbrengen van verdichtingszand
 2. Verdelen en aftrillen van het zand
 3. Vlakmaken van het zandbed door fijne profilering
 4. Drukverdeeldoek op het zandbed plaatsen
 5. Het type gras van je keuze leggen
 6. Het gras netjes op maat snijden
 7. Eventuele naden met kunstgraslijm verlijmen
 8. Het veld instrooien met instrooizand
 9. Het machinaal borstelen van het kunstgras

Bovendien ruimen we het afval na het leggen van het kunstgras natuurlijk netjes voor je op.

Gaat het om kunstgras voor 25 - 35 m2? Dan gelden daarvoor de prijzen van €17 per m2. En gaat het om een tuin met kunstgras voor meer dan 35 m2? Dan bedraagt de prijs nog maar €15,50 per m2, inclusief alle bovengenoemde werkzaamheden. De prijzen zijn én blijven wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie zoals de ligging van de tuin [is het een dakterras?] en eventuele obstakels. [bijv. een speeltoestel] Vraag daarom altijd een offerte aan.


Kunstgras laten leggen incl. alle voorbereidende werkzaamheden | vanaf €23,50 per m2

Kunstgras laten leggen en dat het liefst helemaal uit handen geven, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt? We maken het je graag gemakkelijk, door het leggen van kustgras volledig te verzorgen. Alles waar jij voor hoeft te zorgen is een opgeruimde tuin, een ruime beschikbare doorgang, een parkeerplaats en bij voorkeur een kop warme koffie. Wij gaan er dan mee aan de slag en zullen het kunstgras leggen. Het team verzorgt de volgende taken:

 1. Verwijderen en afvoeren van toplaag oude gras
 2. Leveren en inbrengen van verdichtingszand
 3. Verdelen en aftrillen van het zand
 4. Vlakmaken van het zandbed door fijne profilering
 5. Drukverdeeldoek op het zandbed plaatsen
 6. Het type gras van je keuze leggen
 7. Het gras netjes op maat snijden
 8. Eventuele naden met kunstgraslijm verlijmen
 9. Het veld instrooien met instrooizand
 10. Het machinaal borstelen van het kunstgras

Bovendien zullen we het afval natuurlijk netjes opruimen, zodat je meteen gebruik kunt maken van het kunstgras dat we aanleggen.

Gaat het om een tuin vanaf 30 m2? Dan geldt er een prijs vanaf €25,50 per m2. En gaat het om een oppervlak groter dan 50 m2? De prijs om het kunstgras te laten leggen incl. alle voorbereidende werkzaamheden bedraagt dan €23,50 per m2.

Let op! Álle bovenstaande prijzen zijn indicatief en zijn sterk afhankelijk van jouw persoonlijke [tuin]situatie. Vraag altijd een offerte aan! Sommige soorten zijn uitgesloten van [gratis] legservice, vraag naar de voorwaarden.


Gratis kunstgras stalen bestellen

Enthousiast en graag kunstgras laten leggen? Neem contact met ons op, dan brengen we je graag een vrijblijvende offerte uit.

Voor kunstgras in de tuin of voor sport en spel. En wil je de verschillende soorten eerst een keer vergelijken? Bestel dan de gratis kunstgras stalen, zodat je daar thuis op je gemak naar kunt kijken.

Kunstgras leggen 

Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item

Gratis stalen aanvragen?

Ervaar thuis het mooiste grastapijt.
Vandaag besteld, morgen in huis!

STALEN AANVRAGEN?

Gratis offerte aanvragen

OFFERTE AANVRAGEN